Synnytyksen jälkeen

Ravitsemus on avainasemassa synnytyksenkin jälkeen jotta palautuminen ja imetys toimivat parhaalla mahdollisella tavalla. Äitiysliikuntavalmentaja osaa opastaa imetysergonomiaa ja palautumiseen liittyviä seikkoja. Tärkeää on, että äiti nauttii äitiydestä väsymyksestä huolimatta ja arki kulkee eteenpäin vauva-arjessa kohti taaperovaihetta.

Lähtötilanne ennen raskautumista, raskausaika, synnytystapa ja sen yksilölliset tapahtumat vaikuttavat varsinkin aivan varhaisessa vaiheessa siihen miten ja millaista liikuntaa voidaan lähteä suorittamaan synnytyksen jälkeen. Kaikille tärkeää on lähteä harjoittamaan lantionpohjanlihaksia ja tässäkin kaikki em. asioiden johdosta, niiden harjoitteet toimivat yksilöllisesti. Äitiysliikuntavalmentaja osaa ohjata juuri sopiviin lantionpohjanlihasten harjoitteisiin ja viedä niitä nousujohteisesti eteenpäin, jotta kaikki monipuolinen liikunta tulee mahdolliseksi turvallisesti. Ennenpitkää synnytyksen jälkeistä liikuntaa lähdetään suunnittelemaan niinikään nousujohteisesti, useamman kuukauden periodeissa.

Vatsalihasten erkauma saattaa jäädä synnytyksen jälkeen pysyväksi, äitiysliikuntavalmentaja osaa tunnistaa erkauman ja ohjata tilanteeseen sopivat, kuntouttavat harjoitteet.

Call Now Button