HH-liikuntapalvelut mukana Terve ja Liikkuva Sastamala -hankkeessa

Lasten ja perheiden terveitä elintapoja vahvistetaan koko kaupungin voimin!

Sastamalan kaupungin eri toimialat ovat yhdistäneet voimansa ja vahvistavat yhdessä perheiden terveellisiä elintapoja. Toimijat neuvolasta nuorisopalveluihin tsemppaavat perheitä yhteistyössä kolmannen sektorin, kuten urheiluseurojen kanssa. Tavoitteena on lyhyesti ja ytimekkäästi Terve ja liikkuva Sastamala.

Hankkeen tarkoituksena on opastaa perheiden ja lasten painonhallintaan vaikuttavissa ruokailu- ja liikuntatottumuksissa, muokata liikuntaan ja terveyteen liittyviä asenteita ja normeja sekä konkreettisesti tarjota muutoksia elämäntavoissa koskien yhdessä syömistä, elintarvikkeiden valintaa ja liikunnan määrää.

Hankkeen taustalla on Seinäjoella jo vuosia sitten käynnistynyt Lihavuus laskuun -ohjelma. Seinäjoen toimet lasten ja nuorten ylipainoa vastaan ovat toimineet: Vuonna 2009 lähes joka viides viisivuotias lapsi Seinäjoella oli ylipainoinen tai lihava, vuonna 2015 enää yksi kymmenestä. Vuosille 2017-2018 Seinäjoki saikin Terveyden edistämisen määrärahaa, jota he käyttävät muun muassa juurruttaakseen ohjelmaansa pilottikuntiin. Sastamala valittiin yhdeksi ohjelman kuudesta pilottikunnasta.

Lue Sotesin tiedote hankkeesta

Call Now Button